Home / Keukenfolie tips / Keukenfolie verwijderen – laat los

Keukenfolie verwijderen – laat los

Het kan gebeuren dat de folie die op de keukenkastjes zitten loslaat of dat je een keer wat anders wilt doen met de keukenkastjes. De keukenkastjes zijn in de loop van de tijd minder mooi geworden of beschadigd geraakt. Moet je dan een nieuwe keuken kopen of kun je het opknappen?

Keukenfolie laat los

Om verschillende redenen kan de folie loslaten. Dit kan doordat er vocht onder de folie is gekomen of doordat het lichte beschadigingen zijn ontstaan. Het kan ook doordat de folie te warm is geworden. Dit zie je soms bij kastjes die naast een oven staan. Als de folie te warm wordt gaat de lijmlaag weer vloeibaar worden.

Wat ook mogelijk is dat de folie niet goed is aangebracht en dat er bijvoorbeeld luchtbelletjes onder de folie zit.

Het is niet aan te raden om het stukje folie vast te plakken met lijm. Zeker als de oorzaak vocht is, zal dit niet voor een goed resultaat zorgen. En uiteindelijk is de kwaliteit van de folie al dusdanig slecht geworden, dat het alleen uitstel is en geen permanente oplossing.

 Keukenfolie verwijderen

Wil je je keukenkastjes opknappen dan is het beste om de keukenfolie te verwijderen. Afhankelijk van de ondergrond kan dit eventueel redelijk eenvoudig. Als de ondergrond glad is kun je misschien door te trekken aan de folie het verwijderen. We raden wel aan de folie wat te verwarmen met bijvoorbeeld een föhn. De lijmlaag wordt wat vloeibaarder en daardoor kun je het beter verwijderen zodat er minder restjes achterblijven.

Als de ondergrond niet glad is dan moet je de folie ook verwarmen, maar zul je de ondergrond moeten nabewerken door bijvoorbeeld te schuren om restjes lijm helemaal te verwijderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top