Bierbrouwen op de moderne manier: Brouw thuis bier!

Ben jij ook een bier fan? Groot gelijk, bier is het meest gedronken drank te wereld! Wij kunnen geen genoeg krijgen van het goud gele genot. Er is ook altijd wel een excuus om een biertje te mogen drinken. Zware dag op het werk, je kind  is geslaagd voor zijn zwemdiploma of het is een heerlijke zomerdag en je “moet” echt even ontspannen met een biertje in de zon. Maar hoe wordt bier eigenlijk bier? Zijn bier brouwers wel echt ambachtsmannen. Lees het blog om hier achter te komen!

 

Waarom je je eigen bier zou moeten brouwen

Als bier drinker ben je misschien toch ooit benieuwd geraakt naar het proces van bierbrouwen. Je bent tenslotte niet voor niets op dit blog uitgekomen. Het is super interessant om te leren hoe het bierbrouw proces werkt. Je gaat het bier hierdoor nog meer waarderen. Ben je al meerdere keren in een bierbrouwerij geweest en ken je de verhalen wel, dan is het tijd om zelf de mouwen op te stroken en het bier thuis te brouwen met een bierbrouw pakket!

 

Brouw zelf bier met een bierbrouw pakket

Het is tegenwoordig mogelijk om op een hele makkelijke manier zelf thuis bier te brouwen. Met een starterskit en een aantal standaard keukenmaterialen kun jij bier brouwen. Om het echte proces te leren is het goed om een bierbrouw pakket aan te schaffen waarin echte granen worden gebruikt. In sommige pakketten wordt namelijk wel eens gebruik gemaakt van een extract. Dat is poeder of vloeistof waarmee je de smaak en suiker gehalte van granen nabootst. Maar het is niet het echte ambachtswerk wat grote bierbrouwerijen toepassen.

 

Brouw thuis je eigen ambachtelijke bier met deze 4 tips voor ultiem succes

Maak je thuis brouwdag nog succesvoller met deze 4 tips! We zetten het voor je op een rij:

 

1.       Voorbereiding is het halve werk. Controleer of je pakket compleet is en zet alle materialen alvast klaar in de keuken

2.       Het bier moet ook vergist worden. Zorg dat je een ruimte zoekt in je huis waar de temperatuur  het meest constant is. Zet je emmer nooit direct op een vloer waarin vloerverwarming zit verwerkt.

3.       Heb geduld. Dit is wel een van de beste tips die we je mee kunnen geven. Trek niet te vaak de emmer los om te kijken wat er gebeurt met het bier. Bottel het bier ook zeker niet te snel, wacht de volledige 2 weken met vergisten. Drink niet te snel al je bieren op, bier heeft tijd nodig om te rijpen op de fles.

4.       Bier brouwen en bier drinken is een perfecte combinatie. Let wel op dat je iets meer bier brouwt dan bier drinkt. Maar heb vooral plezier in de dag!

naamloos 2jpg